Sommen stuiten

Stuiter de som en het juiste antwoord. Hoe snel stuiter jij alles bij elkaar?
Diameter en omtrek

Lekker naar buiten! Wat ga jij allemaal meten?
Trap tafel trainer

Op de trap liggen allemaal tafel sommen en antwoorden. Loop de trap op en bij elke trede noem je de som en het antwoord. Ken jij de tafel al uit je hoofd? Haal dan de antwoorden weg.
Mega memory

Maak een memory spel en ga aan de slag. Voordat je de kaartjes gaat omdraaien moet je eerst in beweging komen! Speel jij een reken, taal, aardrijkskunde of een andere memory? Zorg ervoor dat de kaartjes en opdrachten goed aansluiten bij het beweeg en denk niveau van de spelers. In het document hieronder staan verschillende suggesties en kant en klare memory spellen klaar.

Download
Mega memory ideeën.pdf
Adobe Acrobat document 1.8 MBKaartjes strooien

Gooi die kaartjes maar in de lucht! Leg ze daarna zo snel mogelijk op de goede volgorde! Ga je letters strooien, een tafel oefenen, woorden op alfabetische volgorde leggen of iets anders doen? Je kan dit spel met zoveel verschillende soorten kaartjes spelen dat het teveel is om allemaal op te noemen. In het document hieronder staan allerlei suggesties. Snel downloaded dus!

Download
Hulp document kaartjes strooien.pdf
Adobe Acrobat document 843.5 KBSommen zoeken

Laat iemand allemaal sommen voor je verstoppen! Zoek  de sommen en antwoorden snel en leg de juiste som bij het juiste antwoord. 
Sommen springen

Spring de som en het juiste antwoord! Kijk in de documenten hieronder voor verschillende soorten rekenvelden die je op de grond kan tekenen en allerlei suggesties.


Download
Ideeën bij het sommenspringen.pdf
Adobe Acrobat document 120.1 KB
Download
Rekenveld.pdf
Adobe Acrobat document 257.5 KBBlikgooi rekenen

Gooi de blikken om en maak de som!
Sommen plakken

Rennen, rekenen en plakken! 
Spoorzoekertje (bewegend leren)

Zoek het spoor en leer tegelijkertijd!